Příprava kávy alternativním způsobem

DRIP
Káva 18 g, objem vody 0,26 l, čas extrakce: 3 min., střední mletí
Postup přípravy: při přípravě dripu je nutné dostatečně prolít horkou vodou papírový filtr, abychom minimalizovali nežádoucí chuť papíru z filtru. Kávu zalejeme 50 ml vody a necháme kávu 30s rozvinout, po preinfuzi (předpaření kávy) zaléváme kávu krouživým pohybem od obvodu filtru 30s rozvinout, po preinfuzi (předpaření kávy) zaléváme kávu krouživým pohybem od obvodu filtru ke středu pro směru hodinových ručiček, celková doba extrakce je 3 minuty.

FRENCH PRESS
Káva 18 g, objem vody 0,26 l, čas extrakce: 3 min., střední mletí
Postup přípravy: při přípravě dripu je nutné dostatečně prolít horkou vodou papírový filtr, abychom minimalizovali nežádoucí chuť papíru z filtru. Kávu zalejeme 50 ml vody a necháme kávu 30s rozvinout, po preinfuzi (předpaření kávy) zaléváme kávu krouživým pohybem od obvodu filtru 30s rozvinout, po preinfuzi (předpaření kávy) zaléváme kávu krouživým pohybem od obvodu filtru ke středu pro směru hodinových ručiček, celková doba extrakce je 3 minuty.

CHEMEX
Káva 18 g, 33 g anebo 65g, objem vody 0,25 – 1 l, čas extrakce: 3 min., střední mletí
Postup přípravy: papírový filtr na kávu dostatečně prolijeme horkou vodou, abychom minimalizovali nežádoucí chuť papíru, která by se mohla do připravovaného nápoje z filtru uvolňovat. Namletou kávu nasypeme do filtru, zalijeme množstvím vody dle požadovaného objemu a provedeme 30 vteřinovou preinfusi kávy. Po uplynutí 30s kávu doléváme dle požadovaného objemu krouživým pohybem od vnějšího okraje filtru směrem ke středu. Doba celkové extrakce je 4 minuty.